Субота, 04.05.2024, 04:25

КЗ "Лозівський Палац дитячої та юнацької творчості

Меню сайту
Категорії розділу
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 142
Block title
Block content
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головне управління освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації Педагогічна преса

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 58 59 60 61 62 ... 77 78 »

25 лютого 2015 року в КЗ «ХОПДЮТ» відбувся обласний семінар-практикум для заступників директорів, методистів позашкільних навчальних закладів на тему «Національно-патріотичне виховання як пріоритетний напрямок розвитку системи виховання позашкільного навчального закладу». Від нашого закладу в семінарі взяла участь методист Філілєєва Т.Г. з доповіддю на тему «Робота з обдарованою молоддю в контексті національно-патріотичного виховання в ЛБДЮТ».

 

  

Категорія: Анонси заходів | Переглядів: 376 | Дата: 27.02.2015 | Коментарі (0)

21 лютого 2015 року активістами міської ради старшокласників «Нова хвиля» виготовлено подарунок для бійців АТО, які перебувають в м.Щастя Донецької області, відстоюючи рідну державу. На прохання бійців, їм передано Державний Прапор України, який, за словами захисників, утверджує територіальність, зміцнює патріотизм та бойовий дух.

         Наразі триває підготовка та оформлення листівок  для бійців АТО.

 

 

 

Категорія: Анонси заходів | Переглядів: 415 | Дата: 21.02.2015 | Коментарі (0)

Протягом лютого 2015 року в Харківському національному університеті ім. В.Н. Каразіна вихованці Лозівського БДЮТ взяли участь у ХХ обласному конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт МАНУ: секція "Історичне краєзнавство" - Нечаєв Микита, науковий керівник Тищенко Тетяна Михайлівна; секція "Мистецтвознавство"- Полоз Альбіна, науковий керівник Шеремет Любов Петрівна.

Категорія: Анонси заходів | Переглядів: 456 | Дата: 17.02.2015 | Коментарі (0)

Цьогорічний День закоханих у нашому закладі відзначився приємними сюрпризами: святковими кабінетами, цікавими валентинками та щирими привітаннями. Вихованці гуртка «Народна творчість» під керівництвом Тетяни Сергіївни Лятіф-Заде не лише прикрасили власний кабінет, а й намалювали чарівного ведмедика на вікні директора. Коваленко Олена Василівна та Філілєєва Тетяна Григорівна разом з вихованцями вітали присутніх власноруч виготовленими листівками.

 

 

 

Категорія: Анонси заходів | Переглядів: 449 | Дата: 14.02.2015 | Коментарі (0)

7 лютого 2015 року в Комунальному закладі «Харківський обласний Палац дитячої та юнацької творчості» відбувся збір Харківської обласної ради старшокласників, присвячений національно-патріотичному вихованню учнівської молоді Харківщини, в якому взяли участь лідери з усіх районів (міст) області,  а також вихованці Державної гімназії-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус». На збір були запрошені воїни, які брали участь в антитерористичній операції на сході України, представники громадських та волонтерських організацій.

Під час збору відбулося обговорення реалізації проекту Харківської обласної ради старшокласників «Допоможи герою АТО», що реалізується районними (міськими) радами старшокласників з серпня 2014 року. Представники районних (міських) рад старшокласників розповідали про впровадження проекту, у рамках якого відбулися акції, благодійні ярмарки, концерти, збір коштів, одягу та продуктів харчування для воїнів антитерористичної операції на сході України, дітей-переселенців з Луганської та Донецької областей, АР Крим.

Так  під час проведення акції До Дня Святого Миколая, новорічних та різдвяних свят «З любов’ю діти − дітям» лідери писали листи, власноруч робили подарунки на підтримку ровесників, які проживають в Луганській та Донецькій областях. Акція «Новорічний подарунок захиснику України» зібрала новорічні листівки, обереги, подарунки старшокласників Балаклійського, Барвінківського, Валківського, Великобурлуцького, Близнюківського, Зміївського, Золочівського, Нововодолазького, Кегичівського, Сахновщинського районів та міст Чугуєва, Лозової, Люботина. Лідери подарували воїнам обереги, листи, подарунки з національною символікою, виготовлені дітьми з усіх куточків Слобожанщини, читали вірші с побажаннями миру, поверненням воїнів живими і здоровими до рідного дому.

З великою увагою інформацію про патріотичну діяльність юних харків’ян заслухали воїни батальонів міліції особливого призначення «Слобожанщина» та Національної гвардії України, які захищали нашу країну, а також представники Харківської громадської ініціативи «Школярам про АТО» та благодійного фонду «Всеукраїнський благодійний фонд «Єдина родина», з якими співпрацює Харківська обласна рада старшокласників. Воїни  розповіли лідерам правду про  війну, що відбувається в Луганській та Донецькій областях, підкреслюючи  важливість активної їх життєвої позиції сьогодні.

Учасники збору вшанували пам’ять патріотів, які загинули на сході, захищаючи рідну Україну.

Бійці та представники громадських та волонтерських організацій подякували лідерам, які в тяжкій для країни час виявляють високий рівень громадської активності, готовність практичними діями зміцнювати Україну,  турбуватися про її цілісність і суверенітет.

(Із матеріалів сайту КЗ «ХОПДЮТ»)

 

Категорія: Анонси заходів | Переглядів: 443 | Дата: 12.02.2015 | Коментарі (0)

Місяць національно-патріотичного виховання

Форма інновації

Форми діяльності

Термін виконання

Відповідальні

Примітка

Педагогічний чотирикутник

Бесіда з батьками «Обережно, тонкий лід!»

03.02.

Методисти, керівники гуртків

 

Тест «Розуміння дорослими особливостей юнацького віку»

11.02.

Методисти,

Коваленко О.В.

 

Громадянське середовище

Екскурсія до краєзнавчого музею. Зал Великої Вітчизняної війни

21.02.

Шеремет Л.П., кер.гуртків

 

Традиції закладу

 

 

Конкурсно-розважальна програма «Весь вечір тільки про кохання»

14.02.

Філілєєва Т.Г., керівники гуртків

 

Міжнародний день рідної мови «Мово рідна, яка твоя сила»

21.02.

Методисти, керівники гуртків

 

Проект до річниці виводу військ з Республіки Афганістан

18.02.

Шеремет Л.П.

 

Виставка малюнків на патріотичну тему

17-28.02

Методисти, Тарасенко І.Ю.

 

Тренінг «Чи легко стати особистістю?»

11.02.

Жукова І.С.,

Коваленко О.В.

МРС

 

Лідерський позашкільний маркетинг

Участь у засіданні обласної ради старшокласників

07.02.

Жукова І.С.,

Коваленко О.В.

 

Участь у обласному етапі конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН

14.-15.02.

Шеремет Л.П.,

Тищенко Т.М.

 

Спільні дипломні проекти студентів-практикантів ЛУКіМ і вихованців БДЮТ

лютий

Методисти, керівники гуртків

 

Імідж-заходи

Участь у конкурсах та заходах обласного рівня

Згідно з графіком

Методисти, керівники гуртків

 

Категорія: Анонси заходів | Переглядів: 361 | Дата: 03.02.2015 | Коментарі (0)

Кінець січня 2015 року ознаменовано черговими спортивними перемогами вихованців гуртка «Таїландський бокс» Лозівського будинку дитячої та юнацької творчості Лозівської міської ради.

Призери відкритого обласного Чемпіонату Харкова з Таїландського боксу Муей Тай:
1. Можара Олександр - 1 місце
2. Ладика Денис 1 - місце
3. Бойко Артем 1-  місце
4. Бармас  Євген 1-  місце
5. Стряпухін Артур 2 - місце
6. Марченко Олександр - 2 місце
7. Приходько Олексій - 2 місце
8. Бережний Костянтин - 3 місце
9. Донченко Віталій - 3 місце
10. Сулима Дмитро - 1 місце
11. Козак Богдан - 2 місце

Тренер юнаків – Полевиков Володимир Миколайович.

Категорія: Анонси заходів | Переглядів: 450 | Дата: 30.01.2015 | Коментарі (0)

         28 січня 2015 року в Національній академії педагогічних наук України відбувся семінар-презентація «Патріотизм як цінність і консолідуюча основа нації». Організатором заходу виступив Інститут проблем виховання НАПН України.

Представники наукових установ НАПН України, Міністерства освіти і науки, обласних інститутів післядипломної педагогічної освіти, директори загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів обговорили актуальні питання патріотичного виховання дітей та молоді, вироблення подальших кроків у цьому напрямі на засадах взаємодії широкого кола різних соціальних інституцій і організацій.

У складі делегації Харківської області позашкільну освіту регіону представила директор Лозівського будинку дитячої та юнацької творчості Лозівської міської ради Жукова Інна Станіславівна.

         «Дитині треба саме прищепити, а не нав’язати ті цінності, які сформують у наших юних громадян правильне розуміння патріотизму як почуття приналежності до землі, на якій вони живуть, українського народу, гордості за державу, відповідальності за її долю»,- підкреслив перший віце-президент НАПН України Володимир Луговий.

     Академік-секретар відділення загальної педагогіки та філософії освіти НАПН України Ольга Сухомлинська присвятила свій виступ розгляду теми патріотизму у вітчизняній традиції і зарубіжній практиці. Директор Інституту проблем виховання НАПН України дійсний член НАПН України Іван Бех представив проблему патріотизму в сучасному науковому осмисленні.

        Науковці Інституту проблем виховання презентували результати дослідно-експериментальної роботи з виховання патріотизму зростаючої особистості. Найвагомішим доробком Інституту в 2014 році стала розробка Програми українського патріотичного виховання дітей та учнівської молоді. У процесі її написання було проаналізовано основні проблеми та тенденції виховання патріотизму особистості в сучасних умовах.

Додаткова інформація про на сайті НАПН України:

http://naps.gov.ua/ua/press/releases/510/

  

Категорія: Анонси заходів | Переглядів: 468 | Дата: 30.01.2015 | Коментарі (0)

У четвер, 22 січня 2015 року, активісти Лозівської міської ради старшокласників "Нова хвиля" завітали до реабілітаційного центру для дітей-інвалідів "Жемчужинки". Разом з хлопчиками та дівчатками старшокласники виготовляли поробки з пластиліну, малювали та грали в рухливі ігри. Таке спілкування необхідне для повноцінного розвитку дітей з фізичними вадами, говорить голова реабілітаційного центру Ольга Ашиткова. Саме вона запропонувала лідерам ради старшокласників попрацювати разом з малечею. Волонтери "Нової хвилі" з радістю погодилися. Так з'явився спільний проект роботи лозівських лідерів самоврядування з "Жемчужинками".

Приходити до реабілітаційного центру активісти планують щочетверга. "Ці дітки дуже цікаві, вони люблять спілкуватися і їм подобається, коли до них приходять гості," - розповідає член ЛМРС "Нова хвиля" Ярослава Носенко. "Мені сподобався хлопчик Владик, він весь час хотів намалювати машину "Тойоту", однак не знав як. Спільними зусиллями ми щось намалювали, однак я не впевнений, що це була саме "Тойота", - сміється Роман Меркулов, активіст ради старшокласників. 

У реабілітаційному центрі "Жемчужинки" співпраці з членами учнівського самоврядування дуже раді. Тут і надалі планують проводити якомога більше занять для розвитку малечі. А активісти "Нової хвилі" залюбки у цьому допоможуть.  

  

 

 

Категорія: Анонси заходів | Переглядів: 396 | Дата: 24.01.2015 | Коментарі (0)

З метою формування екологічної, естетичної, трудової культури учнівської молоді, популяризації флористичного мистецтва на Харківщині у період з 17.12.2014 року по 10.01.2015 року проводилась обласна виставка юних природоохоронців «Зимовий вернісаж».

Призові місця посіли Мандрик Вікторія, вихованка гуртка «Образотворче мистецтво» Лозівського БДЮТ (керівник гуртка Тарасенко І.Ю.), Усаченко Кристина, вихованка гуртка «Народна творчість» Лозівського БДЮТ (керівник гуртка Лятіф-Заде Т.С.). Їх нагороджено грамотами Комунального закладу «Харківський обласний Палац дитячої та юнацької творчості»

Категорія: Анонси заходів | Переглядів: 474 | Дата: 21.01.2015 | Коментарі (0)