Понеділок, 29.04.2024, 17:13

КЗ "Лозівський Палац дитячої та юнацької творчості

Меню сайту
Категорії розділу
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 142
Block title
Block content
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головне управління освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації Педагогічна преса

Головна » 2013 » Листопад » 19

13 листопада 2013 року у Лозівському будинку дитячої та юнацької творчості відбулося засідання міської ради старшокласників «Нова хвиля» за темою «Реалізація проекту «Делегати дитячих прав». На заході були присутні заступник міського голови О.Г.Неділько, представники ЗМІ.

          Заслухано звіт члена Харківської обласної ради старшокласників, Колісник Анастасії, учениці ЗОШ № 12,  яка у жовтні 2013 року взяла участь у Всеукраїнській школі управлінської майстерності для лідерів учнівського самоврядування за темою «Реалізація проекту «Делегати дитячих прав»,

В ході заходу обрано дитячого омбудсмена, Міхно Єлизавету, ученицю колегіуму № 2. Дитячий омбудсмен–  це громадський представник прав дітей в місцевій владі, а також в державних органах – всюди,  де потрібно адвокувати та захищати права дітей.  

Бохман Кристина, учениця НВК «ЗНЗ-ДНЗ № 10», звітувала про участь у лідерській зміні  МДЦ «Молода гвардія».

       Під час проведення заходу лідери взяли участь в інтерактивній грі «Правовий всеобуч», правовому квесті, в обговоренні проектів та соціальних загальноміських акцій.

Переглядів: 746 | Дата: 19.11.2013 | Коментарі (0)

Відповідно до плану роботи Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації на 2013 рік, у рамках заходів Року дитячої творчості з метою актуалізації значення діяльності позашкільного навчального закладу у формуванні морально-естетичного, інтелектуального та духовного розвитку учнівської молоді на засадах національних традицій, прикладах героїчної історії народу і кращих зразках культурної спадщини, 5 листопада 2013 року на базі музею бойового братерства в             с. Соколово, Зміївського центру дитячої та юнацької творчості Зміївської районної ради Харківської області та музею бойової слави Гвардійців-Широнінців у с. Таранівці відбувся обласний семінар-практикум.

У роботі обласного семінару-практикуму взяли участь керівники позашкільних навчальних закладів обласного підпорядкування, центрів (будинків) дитячої та юнацької творчості з 33 районів (міст) області та 7 районів м. Харкова (усього 47 осіб). Під час заходу проаналізовано ефективний досвід роботи педагогічних працівників Зміївського центру дитячої та юнацької творчості Зміївської районної ради щодо формування національної свідомості й патріотизму в молодого покоління, визначено шляхи впровадження в навчально-виховний процес позашкільного навчального закладу музейної педагогіки як невід’ємної складової національно-патріотичного виховання підростаючого покоління, обговорено зміст і засоби громадянського та патріотичного виховання учнів засобами історико-краєзнавчої роботи в навчально-виховному процесі позашкільних навчальних закладів та здійснено презентацію творчих досягнень педагогічного й учнівського колективів «Шляхами творчості – в майбутнє!». Учасники семінару-практикуму відвідали музей бойового братерства (с. Соколове), музей бойової слави Гвардійців-Широнінців (с. Таранівка), ознайомилися з досвідом використання музейної педагогіки в навчально-виховному процесі, переглянули постійно діючі виставки робіт вихованців та керівників гуртків позашкільного навчального закладу, узяли участь у роботі майстер-класу «Десантна естафета». 

 

Переглядів: 504 | Дата: 19.11.2013 | Коментарі (0)

З 28 по 30 жовтня 2013 року у м. Києві відбулась Всеукраїнська школа управлінської майстерності для лідерів учнівського самоврядування за темою «Реалізація проекту «Делегати дитячих прав», в якій взяли участь 6 членів Харківської обласної ради старшокласників, серед яких - лідери міської ради старшокласників «Нова хвиля» Будинку дитячої та юнацької творчості Колісник Анастасія та Коніщева Катерина.

Під час проведення Всеукраїнської школи управлінської майстерності відбулась презентація роботи Київського бюро прав захисту прав особистості Київської міської ради старшокласників, правових міністерств, комісій, бюро обласних ради учнівського самоврядування. В рамках заходу лідери відвідали Міністерство освіти і науки України, де зустрілись із заступником міністра освіти і науки України Жебровським Б.М.

29 жовтня 2013 року відбулась офіційна зустріч з Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини Лутковською В.В.

30 жовтня лідери ознайомилися з роботою Сесійного будинку Верховної ради України.

Під час проведення заходів лідери взяли участь в інтерактивній грі «Правовий всеобуч», правовому квесті, в обговоренні проектів та найцікавіші з них включили у план роботи Учнівської Ліги України.

Переглядів: 448 | Дата: 19.11.2013 | Коментарі (0)