Вівторок, 07.05.2024, 00:38

КЗ "Лозівський Палац дитячої та юнацької творчості

Меню сайту
Категорії розділу
Календар
«  Червень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 142
Block title
Block content
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головне управління освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації Педагогічна преса

Головна » 2016 » Червень » 16

Уже тридцять років відділяє нас від страшної трагедії, що відібрала життя й скалічила долі, справила значний вплив на суспільство, завдала величезної матеріальної шкоди та поставила під загрозу безпеку й здоров'я  людей усього Європейського континенту. 

За час, що минув від моменту аварії на ЧАЕС, уже виросло ціле покоління українців, які народилися в посткомуністичній Україні та безпосередньо не пережили цю подію. Але саме це покоління має не тільки знати про катастрофу 1986 року, вивчати її витоки та результати, а й зберігати та передавати далі пам'ять про ліквідаторів аварії та всіх людей, яких не оминула страшна трагедія. Саме задля цього - збереження пам'яті про Чорнобильську катастрофу, якою вона постає у розповідях її свідків, - Чорнобильською історичною майстернею міста Харків та Українською асоціацією усної історії за підтримки Міжнародного освітнього центру міста Дортмунд та МЗС Німеччини серед українських старшокласників та студентів був проведений конкурс дослідницьких есеїв "Чорнобиль та Східна Україна: портрети і долі 1986-2015".

Деякі дослідникі аварії на ЧАЕС відзначали, що більшість учасників та потерпілих сприймала як війну події 1986 року. На жаль, 2014 року наше суспільство спіткала нова трагедія - військовий конфлікт на сході України. Для декого - це ще одне вимушене переселення. Для учасників АТО та постраждалих від бойових дій - це також виконання завдань із захисту суспільства, евакуація, втрата здоров'я, малої Батьківщини, початок розбудови життя на нових місцях.

Як можна розказати про участь в АТО та втрачений дім сьогодні? Чи можна порівнювати  ці переселення? Якою постає людська взаємодія з погляду переселенців та яке місце в цій взаємодії відведено державі?

Ці та інші питання були покладені в основу досліджень, над якими працювали школярі та студенти восени 2015 року. У своїх конкурсних роботах на основі записаних інтервью та зібраних документальних матеріалів учасники описували долі та життєвий шлх ліквідаторів аварії на ЧАЕС, а також осіб, які були переселені із зони аварії у другій половині 1980-х років та із зони АТО впродовж 2014-2015 років.

До збірника увійшла робота вихованки гуртка "Історики-краєзнавці" Афонічкіної Валерії (науковий керівник Шеремет Любов Петрівна) у номінації "Найкраще поєднання теми АТО і Чорнобиля"

 

Матеріал було взято з книги "Роботи переможців молодіжного конкурсу дослідницьких есеїв "Чорнобиль та Східна Україна: портрети і долі 1986-2015""

Категорія: Анонси заходів | Переглядів: 366 | Дата: 16.06.2016 | Коментарі (0)

13 червня 2016 року за підтримки Харківського національного університету міського господарства імені О.М. Бекетова лідери учнівського самоврядування міста Харкова,  Близнюківського, Первомайського, Сахновщинського, Харківського районів та міст Куп’янськ, Лозова відвідали Кабінет Міністрів України.  Лозову представили лідери  МРС «Нова хвиля» Лозівського будинку дитячої та юнацької творчості Володимир Каменев та Кочергіна Марія.

       Під час проведення екскурсії лідери учнівського самоврядування ознайомилися з експозицією музею історії урядів України, що діяли на території сучасної України, де представлено метеріали, пов’язані  з діяльністю колишніх керівників урядів, копії документів, нагороди, фотознімки, відтвореним інтер’єром робочого кабінету Голови Ради Міністрів.

       У рамках екскурсійної програми  лідери відвідали Хрещатик, Михайлівську площу, вулицю Інститутську, алею Героїв Небесної сотні.

       З великим задоволенням  юні лідери завершили свою екскурсію катанням на теплоході по Дніпру.        

                                                                                              (Матеріал взято з сайту КЗ ХОПДЮТ")

Категорія: Анонси заходів | Переглядів: 324 | Дата: 16.06.2016 | Коментарі (0)

14 червня у таборі «Дивограй» традиційно проводиться "Світ професій" де кожен може проявити себе в улюбленій справі. Цього дня діти "працюють" в салонах краси, трав'яних лавках, арт-майстернях, крамницях, кав'ярнях та відвідують казино та розважальні центри. 

  

Також у цей день шукали скарби. Вихованці отримали яскраві враження від проходження квесту та знаходження скарбниці, з якої кожен отримав подаруночок.

Категорія: Анонси заходів | Переглядів: 373 | Дата: 16.06.2016 | Коментарі (0)