Неділя, 05.05.2024, 14:25

КЗ "Лозівський Палац дитячої та юнацької творчості

Меню сайту
Категорії розділу
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 142
Block title
Block content
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головне управління освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації Педагогічна преса

Головна » 2014 » Квітень » 01


       З 26 по 27 березня 2014 року  у м. Ірпінь Київської області  відбувся Форум представників учнівського самоврядування «Майбутнє без насилля», що проводився  Міністерством освіти і науки України спільно з проектом  Ради Європи «Зміцнення та захист прав дітей в Україні». У Форумі взяли участь лідери учнівського самоврядування з усіх міст України.
       Протягом двох днів лідери взяли участь у тренінгах, інтерактивних дебат-групах із метою поповнення знань, умінь, навичок з питань подолання насилля в дитячому середовищі, обговорили шляхи вирішення проблемних ситуацій у шкільному середовищі, вчились створювати проекти, що мають сприяти їх реалізації. Лідери зазначали, що в демократичній державі зусилля молодих повинні бути консолідовані для викорінення всіх форм насилля щодо дітей. Під час Форуму були представлені проекти Львівського обласного учнівського парламенту «Форум-театр», Обласної ради старшокласників Рівненщини «16 днів проти насильства», також було обговорено проекти обласних рад старшокласників; лідери Криворізької, Донецької, Харківської, Закарпатської, Кіровоградської рад старшокласників створили спільний проект «Молодь України проти інформаційного насильства».
       У тематичному квесті делегати Харківщини посіли ІІ почесне  місце і були нагороджені грамотами та цінними подарунками.
      За підсумками проведення Форуму лідери учнівського самоврядування України звернулися до дітей та молоді України  із закликом не допускати образ та принижень один одного, зупинити розповсюдження насилля в українському суспільстві.
Однолітки, кожен з нас позиціонує себе, як дорослу та самодостатню людину — гідного громадянина своєї держави. Кожен день у вашій школі, місті, у нашій країні та у цілому світі коїться несправедливість. Один з її найстрашніших проявів – насильство над дітьми. Як не дивно, таку ганебну проблему можна вирішити простими діями, об’єднавши зусилля дітей і дорослих.
Якщо кожен із нас стане уважнішим один до одного, оточуючих, зрозуміє, наскільки гостро стоїть ця проблема, ми зможемо змінити ситуацію. Розпочни з себе: не пройди повз дитини, яка плаче, не допусти цькування слабкого, підтримай добрим словом того, хто потребує допомоги, не залишайся осторонь!
У нашій мальовничій, квітучій, рідній країні не повинно бути місця такому ганебному явищу як насильство над дітьми. Не будь байдужим! Приєднуйтеся до нас і разом ми зробимо Україну кращою.
Лідери учнівського самоврядування — учасники Форуму «Майбутнє 
без насилля».
                                                                                                  26-27 березня 2014 року
        Із матеріалів сайту КЗ"ХОПДЮТ".

           

          

           

 

 

Переглядів: 502 | Дата: 01.04.2014 | Коментарі (0)