Понеділок, 06.05.2024, 17:10

КЗ "Лозівський Палац дитячої та юнацької творчості

Меню сайту
Категорії розділу
Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 142
Block title
Block content
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головне управління освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації Педагогічна преса

Головна » 2013 » Травень » 16 » Територія дитячої творчості
17:24
Територія дитячої творчості


   Коли в школах стихають дзвінки з останніх уроків, у цьому закладі активне життя тільки починається. Роботу Лозівського Будинку дитячої та юнацької творчості неможливо навіть уявити без веселих, дзвінких дитячих голосів  і захоплено сяючих від цікавої роботи оченят.

  Цей позашкільний заклад з року в рік демонструє високий рівень роботи, розкриваючи і примножуючи таланти дітвори, допомагаючи вихованцям набувати щонайкращих творчих якостей в різних напрямках мистецтв. Щодня сюди поспішають юні лозівчани, щоб під керівництвом досвідчених педагогів цікаво і корисно проводити своє позашкільне дозвілля.

  Сьогодні Лозівський будинок дитячої та юнацької творчості - це сучасний комплексний позашкільний заклад, де створені всі умови для успішної самореалізації кожного педагога і дитини.

  Успішне виконання завдань позашкільної освіти і виховання підростаючого покоління значною мірою залежить від наполегливої праці директора ЛБДЮТ — Бажан Світлани Григорівни та організаторів методичної роботи: заступника директора з навчально-виховної роботи Шеремет Любові Петрівни, методиста Шевченко Валентини Петрівни та заступника директора з господарчої частини Куштим Любові Миколаївни.

     Широка мережа гуртків дозволяє обирати дітям заняття за різними вподобаннями — художньо-естетичного, туристично-краєзнавчого, науково-технічного, фізкультурно-спортивного чи  військово-патріотичного напряму. Учні можуть не лише вдосконалювати  і розвивати свої таланти та вміння, а й  опановувати абсолютно нові види творчості. Старшокласники мають змогу реалізовувати свої творчі та лідерські можливості, залучаючись до шкільного самоврядування —  вже впродовж багатьох років на базі Лозівського будинку творчості проходять збори "Школи лідерів” та міської ради сташокласників.

   Також ЛБДЮТ має власну спортивно-туристську базу "Бритай”, розташовану на березі річки. На території бази створені найкращі умови для туристської, краєзнавчої, спортивної та творчої діяльності, оздоровлення та відпочинку понад 200 дітей Лозової.

  Щороку дітей запрошують до навчання 79 гуртків, де працюють 27 педагогів та навчаються 1170 дітей: зразковий ансамбль танцю "Веснянка” (керівник Спичак О. В., хореограф Христенко Н. В)., гурток "Фітнес” (керівник Новикова М.О), "Початкове технічне моделювання” (Гангур Л.Л), "Образотворче мистецтво” (Тарасенко І. Ю.), "Вокал” (Данилова А. В.), "Живопис” (Волкова Т. В.), "Водний туризм” (Огульчанський В.В.), "Туристичний” (Марченко В. О.), "Атлетична гімнастика” (Романенко О. А.), "Пізнай себе” (Наконечна Л. С.), "М’яка іграшка” (Сліпченко З.І), студія раннього розвитку "Малюк” (Яременко О.В., Пермінова Н. М.), "Становлення” (Гаманов Є. Ф. ), "Самоврядування” (Шевченко В. П), "Історичне краєзнавство” (Шеремет Л. П), "Художня вишивка” (Педяж В. А. ), "Арт-дизайн” (Тищенко Т.М), "Лідер” (Бажан С. Г.), міні-театр "Юність” (Родіонова О. М.) та інші.

   Як не розгубитися і вибрати з такого розмаїття гуртків те, що буде цікавим і корисним саме для ваших дітей? Доцільно прислухатися до побажань дитини, - чим вона хоче займатися, що їй легко вдається: співи, танці, малювання чи спорт. Щоб дитина різнобічно розвивалася не лише в школі, треба потурбуватися про правильне проведення позашкільного дозвілля. Адже нині більшість дітей змалечку стають активними користувачами комп’ютерів, Інтернету, що не завжди позитивно впливає на їхній розвиток. Невелика рухливість змалку негативно впливає на здоров’я. Тому варто звернути увагу на послуги, які пропонують наші спортивні, танцювальні, музичні, театральні, образотворчі та інші гуртки. Такі заняття сприяють формуванню естетичної культури дітей, розвивають мислення, світогляд та комунікабельність.

   Окрім отримання нових знань та вмінь, діти мають можливість більше спілкуватися між собою в позашкільний час, отримувати насолоду від процесу навчальної та творчої діяльності, а головне, - самореалізовуватися, відкриватися для всього нового, пізнавати навколишній світ та самих себе. Чим багатший духовний світ дітей, - тим чистіший і благородніший буде світ навколо нас. Адже діти — це наше майбутнє.


  Т. Волкова

Переглядів: 575 | Додав: BDUT | Рейтинг: 5.0/1