Четвер, 25.04.2024, 21:50

КЗ "Лозівський Палац дитячої та юнацької творчості

Меню сайту
Категорії розділу
Календар
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Архів записів
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 142
Block title
Block content
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головне управління освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації Педагогічна преса

Головна » 2017 » Лютий » 18 » ЛОЗІВСЬКА МІСЬКА РАДА СТАРШОКЛАСНИКІВ «НОВА ХВИЛЯ»: 10 РОКІВ У ВИРІ НАЙЯСКРАВІШИХ ПОДІЙ!
12:34
ЛОЗІВСЬКА МІСЬКА РАДА СТАРШОКЛАСНИКІВ «НОВА ХВИЛЯ»: 10 РОКІВ У ВИРІ НАЙЯСКРАВІШИХ ПОДІЙ!
Як орган учнівського самоврядування ЛМРС «Нова хвиля» почала своє існування у 2007-му році. Рада старшокласників має власний Статут, свою емблему та девіз. За роки своєї діяльності лідери учнівського самоврядування реалізували чимало цікавих проектів. Задача №1 – це допомога учасникам АТО та сім’ям військовослужбовців. Неодноразово хлопці та дівчата передавали солдатам стяги, листівки із побажаннями та солодкі подарунки. А також брали участь у патріотичних акціях та флешмобах.

Волонтерство - вагома сторінка діяльності ради старшокласників. Наші лідери долучаються до Новорічних та Різдвяних благодійних акцій – дарують іграшки та смаколики дітям у лікарнях, а також малятам соціально незабезпечених категорій. Кілька років поспіль під час новорічних свят хлопці та дівчата перевтілювалися на казкових героїв і розважали дітвору у Будиночку Діда Мороза. Традиційними стали візити до вихованців реабілітаційного центру для дітей-інвалідів «Жемчужинки». Неодноразово старшокласники грали з малечею у розвивальні ігри, щоб допомогти їм адаптуватися у суспільстві. В рамках акції «Поділись іграшкою з другом» активісти ради дарують забавки і маленьким вихованцям цілодобової групи дитсадка №4. А у День захисту дітей старшокласники разом з городянами та організаціями міста. збирають іграшки для лозівської малечі.

Рада старшокласників «Нова хвиля» співпрацює з організаціями та установами міста і постійно бере участь у соціальних проектах. Лідери учнівського самоврядування побували на екскурсії на Лозівському ковальсько-механічному заводі та провели круглий стіл з керівництвом ЛКМЗ. В рамках співпраці разом з працівниками підприємства молодь долучилася до озеленення парку «Перемога». І це не єдиний екологічний проект, втілений у життя «Новою хвилею». Лідери ради неодноразово приєднувалися до суботників та екологічних флешмобів.

Окрім екологічних, рада старшокласників є активним учасником акцій за здоровий спосіб життя. Неодноразово активісти ради розповсюджували містом тематичні листівки. Влітку 2016-го року хлопці та дівчата приєдналися до спортивного проекту «Здорова нація – майбутнє України». Проект проводився за підтримки обласного департаменту молоді та спорту. Прямо під відкритим небом зі школярами провели безкоштовне тренування. Актуальною для органів учнівського самоврядування є співпраця із місцевою владою. Міська рада охоче ділиться досвідом з майбутніми управлінцями, підтримує та допомагає реалізовувати проекти, які сприяють розвитку міста та формуванню лідерських якостей лозівської молоді. В останньому допомагають поїздки до Харкова. Там для школярів щомісяця проводять заняття «Академії управлінської майстерності» та «Школи мера». Також наші лідери беруть участь у Всеукраїнських зборах та форумах. Двоє наших лідерів – Володимир Каменев та Марія Кочергіна побували у Кабінеті Міністрів України.

Про свою роботу активісти «Нової хвилі» розповідають у власних медіапроектах. Підлітки ведуть тісну співпрацю із ЗМІ, зокрема, випускають власну програму на радіо «Терра», яка називається «Радіоперерва». А ще створюють телепередачу «Калейдоскоп», яка транслюється на місцевому телеканалі «Сігма». Завдяки такій роботі підлітки не лише отримують навички роботи у ЗМІ, а і захищають роботи Малої академії наук у секції «Журналістика». І за це отримують цінні подарунки від міських очільників.

У 2016-му році активісти «Нової хвилі» приєдналися до Всеукраїнського буму «Патріотичний стріт-арт» і за підтримки керівництва міста розмалювали в українські кольори стіну міського Палацу культури. А також прикрасили стилізованою «петриківкою» паркан у центрі міста. Після кропіткої праці мер Лозової Сергій Володимирович Зеленський особисто приїхав подивитися на роботу підлітків.

Подякою міського голови стала допомога в організації поїздки на Міжнародний фестиваль дитячої демократії, творчості, преси та телебачення «Золота Осінь Славутича» Телевізійні програми та ролики, створені «Новою хвилею», стають неодноразовими призерами та переможцями регіональних, Всеукраїнських та міжнародних фестивалів. Рада старшокласників вже отримала перемоги на Чугуївському фестивалі соціальних відеороликів та короткометражних фільмів «Відкритий погляд», Міжнародному фестивалі «Прес-весна на Дніпрових схилах» та Міжнародному дитячому телевізійному фестивалі «Дитятко». Юні телевізійники стали лауреатами фестивалю аудіовізуальних мистецтв «Кришталеві джерела», фестивалю телебачення, преси, творчості та демократії «Золота осінь Славутича».

Навчитися новому у телесфері та здобувати численні перемоги на медійних фестивалях нашим лідерам допомагає студія дитячого телебачення «Медіахвиля», яка працює у Будинку творчості з вересня 2016-го року. Тут створюються телепрограми, соціальні ролики, відеокліпи, а ще підлітки відзняли короткометражний фільм. Автором сценарію та режисером став наш лідер, син учасника АТО, Максим Петренко. Сюжет народився через воєнний конфлікт в Україні. Одну з головних ролей виконала координатор учнівського самоврядування та керівник медіагуртка Олена Коновалова.

Процес зйомки власних відеопродуктів викликає у хлопців та дівчат великий ентузіазм. У найближчих планах – проведення у Лозовій медіафестивалю. Головна мета організаторів – звернути увагу якомога більшої кількості представників державних, громадських структур, представників бізнесу до проблем сучасних дітей та молоді, щоб спільними зусиллями зробити майбутнє країни таким, як його бачать діти. Долучаючись до цієї яскравої події, ми маємо можливість зробити свій внесок у формування соціальної відповідальності дітей та підлітків засобами візуальної творчості! «Немов хвиля, ми прагнемо до перемоги! Не здолати нас нікому і ніколи!
Категорія: Анонси заходів | Переглядів: 1114 | Додав: BDUT | Рейтинг: 0.0/0