Субота, 11.05.2024, 00:37

КЗ "Лозівський Палац дитячої та юнацької творчості

Меню сайту
Категорії розділу
Календар
«  Січень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 142
Block title
Block content
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головне управління освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації Педагогічна преса

Головна » 2015 » Січень » 30 » Участь у Всеукраїнському семінарі-презентації
12:22
Участь у Всеукраїнському семінарі-презентації

         28 січня 2015 року в Національній академії педагогічних наук України відбувся семінар-презентація «Патріотизм як цінність і консолідуюча основа нації». Організатором заходу виступив Інститут проблем виховання НАПН України.

Представники наукових установ НАПН України, Міністерства освіти і науки, обласних інститутів післядипломної педагогічної освіти, директори загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів обговорили актуальні питання патріотичного виховання дітей та молоді, вироблення подальших кроків у цьому напрямі на засадах взаємодії широкого кола різних соціальних інституцій і організацій.

У складі делегації Харківської області позашкільну освіту регіону представила директор Лозівського будинку дитячої та юнацької творчості Лозівської міської ради Жукова Інна Станіславівна.

         «Дитині треба саме прищепити, а не нав’язати ті цінності, які сформують у наших юних громадян правильне розуміння патріотизму як почуття приналежності до землі, на якій вони живуть, українського народу, гордості за державу, відповідальності за її долю»,- підкреслив перший віце-президент НАПН України Володимир Луговий.

     Академік-секретар відділення загальної педагогіки та філософії освіти НАПН України Ольга Сухомлинська присвятила свій виступ розгляду теми патріотизму у вітчизняній традиції і зарубіжній практиці. Директор Інституту проблем виховання НАПН України дійсний член НАПН України Іван Бех представив проблему патріотизму в сучасному науковому осмисленні.

        Науковці Інституту проблем виховання презентували результати дослідно-експериментальної роботи з виховання патріотизму зростаючої особистості. Найвагомішим доробком Інституту в 2014 році стала розробка Програми українського патріотичного виховання дітей та учнівської молоді. У процесі її написання було проаналізовано основні проблеми та тенденції виховання патріотизму особистості в сучасних умовах.

Додаткова інформація про на сайті НАПН України:

http://naps.gov.ua/ua/press/releases/510/

  

Категорія: Анонси заходів | Переглядів: 469 | Додав: BDUT | Рейтинг: 0.0/0